Sunday, June 23, 2024
BallinaVitrina e libritMeri Bo-Dielli krehet pas reve !

Meri Bo-Dielli krehet pas reve !

Dielli krehet pas reve !

Një çast,
mu bë sikur po mblidhja grurë
në ngjyrë të kaltër, me kallzat e tij
të ndërtoja një bukë të madhe ëndrre.


Në mëngjes,
ëndrrat më pëshpëritën, në një gojë gjithë gëzim
Ç’shije të mirë kishte buka e mbrëmshme
e gatuar nga ti.
Sinqerisht u gëzova dhe u çela ne fytyrë.
E pyeta mëngjesin,
ku i ke fshehur, dëshirat dhe ëndrrat që pe mbrëmë
Brënda meje;
-tha ai
në qepallat dhe tërbimin e betejës.


Mbrëmë pashë ëndërr
sikur po mblidhja valë dhe zëra deti
për të ngjyrosur një ëndërr.
Vrapoja shpellave, ndizja zjarre
duke kërkuar mbrapa tyre të vërtetët.


Te vërtetat janë të hidhura;
-tha deti
dhe tê dyshimta shumë herë.
Mbrëmë u ndjeva pas shumë
kohësh më e lirë dhe më ëndërrimtare se kurrë
Në krahërorin tim, ti,
kishe vënë buzët dhe vetëm më pëshpërisje.
Një sagë të tërë dashurie.!

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT