Friday, May 24, 2024
BallinaVitrina e libritCikël Poetik-Fatime Kalimashi

Cikël Poetik-Fatime Kalimashi

TË GJITHË KEMI LERË

Të gjithë kemi lerë

Të gjithë kemi vlerë

Të gjithë kemi te drejtë

Të gjithë s’jemi të njëjtë

Të gjithë duam barazinë

Të gjithë s’njohim drejtësinë

Të gjithë pëlqejmë vetvetën

Të gjithë s’pëlqejmë jetën

Të gjithë duam të jetojmë

Të gjithë s’dimë të vlerësojmë

Të gjithë kemi ëndrra

Të gjithë s’kemi ndjenja

Të gjithë kemi një jetë

Të gjithë s’bëjmë të njëjtë

Zoti krijoi njerëzinë

Dhe gjithë Universin

Veprat krijon njerëzia

Flasin,heshtin dhe kurrë s’vdesin.

……………………………………………………………………….

ME KËNGËN E DASHURISË

Dhimbjen e fsheh në strehën e shpirtit

Mallin e ruaj në melodinë e këngës

E etur si lulet për ujin

Për ty përmallohem

Plagën e ruaj në fshehtësi

Nga dashuria mos ta lëndoj

Dhe ti më vjen si melodi

Nga malli për ty dashurisë i këndoj

Tingujt e jetës si vapë e diellit

Herë më djegin herë më përvëlojnë

Në melodinë e dhimbjes së fshehur

Me këngën e dashurisë vallëzoj

…………………………………………………………………………………………

EJA EDHE TI

Eja të shëtisim ndër livadhe

Atje te parku me lule plot ngjyra

Atje larg në fusha e male

Ku çdo herë na qeshte fytyra

Eja ikim tek kroi tjetër

Atë kohë kur ishim te rinj

Ku shëtisnim me biçikletën e vjetër

E shpesh fshiheshim nepër ullinj

Eja të ikim diku në largësi

Të vrapojmë si dikur në rini

………………………………………………………………………………….

JETOJ ME SHPRESË

Jetoj me shpresë

Më percjellë gëzimi

Bashkë me dëshirën

Nga gjumi më zgjon agimi

Vazhdoj me dashurinë

Duke kërkuar mirësinë

Mendimi më ndjek pas

Bashkë me lumturinë

Këta janë shokët e jetës që më shoqërojnë

Për çdo vepër që bëj ata më vlerësojnë

Shpresa dhe dëshira janë shoqet e mia

Janë të vetmet shoqe

Që kuptojnë ndjenjat e mia

Drita dhe liria në shoqëri me diellin

Më dhurojnë energji bashkë me ylberin

Kjo është dashuria e një Universi

Në paqe me veten e lumtur me jetën

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT