Friday, May 24, 2024
BallinaNgjyra jetePërpunimi i plisit në Prishtinë, viti 1963

Përpunimi i plisit në Prishtinë, viti 1963

Plisi si simbol i shqiptarizmit në një kohë ishte i përhapur te popullata .Secili mashkull që i mbushte 15 vjet e vendoste plisin në kokë,bartja e plisit përpos që e dëshmonte përkatësine kombtare barte në vete edhe një lloj krenarie,por njëkosisht e detyronte personin që e mbate plisin në kokë të sillej me kujdes dhe të tregonte urtësi dhe edukatë, Pas luftës së dytë boterore në Prishtinë egzistonin disa dyqane të cilat e prodhonin dhe e shitnin plisin e sot për fat të keq në qytet nuk egziston asnjë dyqan artizanal për prodhimin e plisave.

Artikulli paraprak
Artikulli i ardhshëm
TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT