Sunday, July 21, 2024
BallinaKulturëArt“Vajza Shqiptare” e PiktoritT Portielje

“Vajza Shqiptare” e PiktoritT Portielje

Vajza shqiptare” e piktorit të shquar holandez, Jan Frederik Pieter Portielje, u realizua në vitin 1870. Pesha meditative e modeles deshifrohet qartë në prarimin e tendosur të gjendjes emocionale. Impresionuese mbeten gjithashtu ngjyrat e ndezura, karakteristike për punët e piktorit, në të njëjtën kohë evidentimi i elementeve të veshjes së gruas shqiptare, gruas së stolisur, gruas që dëshmon pragun e një solemniteti, sepse e tillë është gjithçka që tipizon kuadrin. Jan Frederik Pieter Portielje u lind në Amsterdam më 20 prill 1829 dhe vdiq në Antwerp më 6 shkurt 1908.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT