Thursday, June 13, 2024
BallinaLajmeQeveria e pranon kërkesën e ZRRE për rritjen e çmimit të rrymës

Qeveria e pranon kërkesën e ZRRE për rritjen e çmimit të rrymës

 Qeveria ka pranuar kërkesën e ZRRE për rritjen e çmimit të rrymës, shkruan Gazeta Metro.


Qeveria e Kosovës ka kërkuar që tarifa e propozuar për këtë konsumatorë të reduktohet, duke pasqyruar çmimin e e importit për këta konsumatorë dhe promovuar efiçiencën e energjisë.

“Subvencioni i energjisë elektrike nga ana e Qeverisë do të ndikojë që tarifa për konsumatorët biznesor mbetet me 0% rritje, tarifa për konsumatorët shtëpiak deri në konsumin prej 600 kWh mbetet me 0% rritje, ndërsa tarifa e propozuar nga ZRRE për konsumatorët shtëpiak për konsumin mbi 600 kWh të reduktohet, duke pasqyruar çmimin e importit për këta konsumatorë dhe promovuar efiçiencën e energjisë”, thuhet në komunikatën e Ministrisë së Ekonomisë.

Në raportin e ZRRE-së propozohet që tarifa për konsumatorët me 800 kWh rrymë të shpenzuar në muaj të rritet në vlerë prej 13.31 eurosh. Ndërsa konsumatorët që shpenzojnë 1000 kWh rrymë në muaj, sipas propozimit të ZRRE-së përballen me një rritje prej 24.62 euro të çmimit të rrymës.

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT