Thursday, April 18, 2024
BallinaVitrina e libritAgim L Bajrami-Nënkresë

Agim L Bajrami-Nënkresë

Nënkresë

Në vendin ku vendos kokën unë
Mund ta vendosesh vetëm ti
dhe kjo hënë e praruar
Të tjerët dihet që skanë punë
Dhe e kanë të ndaluar


Unë asnjëherë s’të kam treguar
Se kjo nënkresë s’është si të tjerë
Ajo prej një reje është krijuar
Nga ato që shfaqen kot në verë


Prandaj dhe duket kaq puplore
Dhe kaq e butë nën flokun tënd
Pranë saj sheh ëndrra qiellore
Që si sheh kurrë në tjetër vend


Nga shkaku i saj ,ti fle me herët
Dhe nëpër gjumë zë dhe buzëqesh
Ti ende nuk e di sekretin
Dhe nuk besoj se mund t’a gjesh


Dhe per çudi kurrë , s’më ke pyetur
Ndonëse ne flasim deri vonë
Ndonjëherë kureshtja e tepruar
Prish më shumë punë ,se rregullon


Në vendin ku vendos kokën unë
Mund ta vendosë vetëm kjo hënë
dhe ne të dy
Ndryshe magjija mund të humbë
Dhe reja shpejt , të bëhet shi ..

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT