Monday, February 26, 2024
BallinaNatyraBukuritë natyrore te Kosovës në disa pamje ...!

Bukuritë natyrore te Kosovës në disa pamje …!

Vjeshta në Prishtinë , në lugun e gjelbërt të Gërmisë !

Nje pamje relaksuese per syrin e njeriut dhe poashtu një prej vendeve më te preferuara ne Prishtinë per ecje dhe vrapim .

.
.
.
Foto : Metush Mëziu

Fshati “Bogë , Rugovë .!

Boga e bukur , vend i pershtatshëm per të kaluar fundjavën si në sezonen e dimrit per skijim ashtu edhe gjatë stinës se verës ku syri te kënaqet dhe të pushon mendja nga peisazhet madheshtore te natyres se bukur dhe ajrit te pastert .Gjithashtu vizitoret mund te shijojne ushqimet tradicionale te zonës .

Prevallë
Fshati turistik për skijim

Prevalla është qendra e skijimi dhe fshati turistik, Fshati kufizohet me një pyll të madh.Gjatë verës, është një destinacion i përshtatshëm për pushim. Kurse gjatë sezonit te dimrit eshte i përshtatshëm per skijim .Prevalla njihet si vend kurativ ,shërues sidomos për ata që kanë probleme me rruzat e bardha te gjakut sepse ne Prevallë gërshëtohet klima e dy kontinenteve .Kjo është e vërejtur edhe nga rrëfimet e disa njerëzve të cilët pas qëndrimit më 21 ditë patën përmisime të mëdha të shëndetit .

Burimi i fotove :Web

TË NGJASHME

Komento

Shkruani komentin
Shkruani emrin

TË FUNDIT